wtorek, 23 kwietnia 2013

Parówki na styl francuski

                             Bardzo szybka i smaczna przekąska na ciepło. A dlaczego na styl francuski ? To proste, bo w cieście francuskim. Proste a jakie smaczne. Arkusz ciasta, kilka parówek i mamy super efekt.

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 7 cienki parówek drobiowych ( podwędzanych )
  • cienki plasterki sera żółtego
  • chili do smaku
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mleka

 czytaj dalej :
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć na płat i pociąć je za pomocą radełka na 7 pasków. Na każdy pasek ułożyć cienkie plasterki żółtego sera. Następnie oprószyć je chili. Z parówek zdjąć folię i każdą z nich naciąć na końcach. Tak przygotowane parówki zawinąć ukośnie w paski ciasta z serem. Żółtko rozbełtać z mlekiem i taką mieszanką posmarować ruloniki. Parówki w cieście piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 - 12 minut. Podawać gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.