- 1 op ciasta francuskiego
- 7 cienki parówek drobiowych ( podwędzanych )
- cienki plasterki sera żółtego
- chili do smaku
- 1 żółtko
- 1 łyżka mleka
czytaj dalej :
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć na płat i pociąć je za pomocą radełka
na 7 pasków. Na każdy pasek ułożyć cienkie plasterki żółtego sera.
Następnie oprószyć je chili. Z parówek zdjąć folię i każdą z nich naciąć
na końcach. Tak przygotowane parówki zawinąć ukośnie w paski ciasta z
serem. Żółtko rozbełtać z mlekiem i taką mieszanką posmarować ruloniki.
Parówki w cieście piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w
piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 - 12 minut. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.