- 1 wędzona makrela
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka ( ugotowane na twardo )
- 1,5 łyżki posiekanego koperku ( użyłam mrożony )
- 2 łyżeczki musztardy lipowej
- 2 łyżki majonezu
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- papryka ostra do smaku
czytaj dalej :
Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozdrobnić. Ugotowane jajka
obrać i opłukać a potem za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie te składniki umieścić w
misce, dodać koperek oraz musztardę, majonez i przyprawy i wymieszać
pastę. W razie potrzeby pastę jeszcze doprawić. Gotową pastę podawać z
ulubionym pieczywem.
Ciekawy pomysł z miodem :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :-)
Dorotko to nie miód lipowy a musztarda lipowa :)
UsuńTradycyjna pasta z makreli najlepsza.Ale jestem ciekawa tej musztardy lipowej, takiej nie używałam nigdy.
OdpowiedzUsuń