niedziela, 12 maja 2013

Pekinka pełna zdrowia

                         Może ktoś powie : ta to tylko surówkę z pekinki robi. Ale cóż poradzę, że ja ją po prostu lubię. Staram się aby za każdym razem była z innymi dodatkami i dzięki temu pekinka nam się nie nudzi.
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1 szt kiwi
  • 1 marchewka
  • 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
  • 1 jabłko
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • kilka łyżek oleju
czytaj więcej :
Warzywa obrać, umyć i pokroić lub zetrzeć na tarce. Jabłko po umyciu zetrzeć razem ze skórka a kiwi obrać i pokroić na ćwiartki a potem na plasterki. Z umytej cytryny wycisnąć sok. Przygotowane składniki umieścić w misce, dodać kukurydzę i rzeżuchę oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową zostawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. W razie konieczności doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami. ( ja podałam z ziemniakami i panierowanymi skrzydełkami z kurczaka ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.