środa, 1 maja 2013

Pekinka z kukurydzą i koperkiem

                         Ta surówka nadaje się do każdego obiadu. Może być do mięs, ryb czy gulaszy. Zresztą kapusta pekińska pasuje chyba do wszystkiego. Jest smaczna a odpowiednie dodatki sprawiają, że mamy ochotę na jeszcze więcej tej smacznej surówki.


  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 szk koperku ( użyłam mrożonego )
  • sok z 1 cytryny ( średniej )
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz czarny
  • cukier
  • 5 łyżek oleju ryżowego

 czytaj więcej :

Kapustę pekińska poszatkować. Cebulę obrać i po umyciu pokroić w pojedyncze piórka. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cytrynę umyć, chwile turlać po blacie i przeciąć na pół a potem wycisnąć sok. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać koper oraz przyprawy i olej i wymieszać surówkę. Zostawić ja na około 5 minut aby smaki się połączyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.