poniedziałek, 17 czerwca 2013

Pekinka ze szpinakiem i dynią

                               Co tu dużo pisać, po prostu kolejna surówka z kapusty pekińskiej.

  • 200 g kapusty pekińskiej
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 1 marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 1/2 szk rzeżuchy
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • cukier do smaku
  • 1 saszetka oleju z pestek dyni ( 30 ml )
  • czytaj więcej :
  •  
    Kapustę poszatkować a marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki i cebule dowolnie pokroić. Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać pestki dyni oraz rzeżuchę. Dodać do smaku wszystkie przyprawy i wymieszać surówkę. Gotowa surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do dań mięs lub ryb na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.