rozwiń i czytaj przepis :
- 400 g boczniaków
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- 3 jajka
- 1/4 szk mleka 3/2%
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- papryka ostra do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- Przygotować boczniaki a potem jajka rozbełtać z przyprawami w miseczce lub innym naczyniu. Na talerz wsypać bułkę tartą a na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Boczniaki zanurzać w rozmąconym jajku apotem panierować w bułce tartej i smażyć do miękkości grzybów na złoto brązowy kolor. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać gorące np. z dodatkiem pikantnego ketchupu.
Fajny w smaku musiał być ;)
OdpowiedzUsuńsmaczny grzybek:) jadłam go pierwszy raz w zeszłym roku i zasmakował mi:)
OdpowiedzUsuńPaulinko i Justynko ja pierwszy raz je jadłam i smaczne były. Na pewno jeszcze będę takie robić :)
OdpowiedzUsuń