rozwiń i czytaj przepis :
- 3 pojedyncze filety z kurczaka
- Nadzienie :
- 5 boczniaków
- 5 plastrów bakłażana
- 6 cm białej części pora
- 7 cm cukinii
- 1/4 czerwonej papryki
- 4 łyżki oleju
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- chili do smaku
- 1 płaska łyżeczka bułki tartej
- Dodatkowo :
- 3 jajka
- sól
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- Filety umyć i w każdym zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Posolić i odłożyć. Wszystkie składniki nadzienia pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić składniki i podsmażyć. Doprawić do smaku i jeszcze chwilkę smażyć a na koniec dodać bułkę tartą i wymieszać farsz. ( bułkę tartą dodać w celu związania farszu i zabrania z patelni wszystkich pysznych soków z farszu ) Gotowy farsz lekko przestudzić i napełniać nim filety. Każdy filet panierować w bułce tartej, potem zanurzać w rozmąconym z solą jajku i znowu panierować w bułce. Smażyć na dość sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor aby dobrze się dosmażyły grubsze partie filetów. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
Ależ pyszności ;)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się Twój pomysł:) zazwyczaj faszerowałam mięsa żurawiną albo śliwkami, przy najbliższej okazji spróbuję Twojej wersji:)
OdpowiedzUsuńIle pysznego nadzienia, mniaam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny. Ja lubię takie różne kombinacje :)
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny. Ja lubię takie różne kombinacje :)
OdpowiedzUsuń