niedziela, 6 października 2013

Jajecznica na boczku, króliku i cebuli

                  Smaczny pomysł na wykorzystanie boczku i resztek królika. Bogata jajecznica na śniadanie lub kolację.


rozwiń i czytaj przepis :

  • 150 g wędzonego boczku
  • 150 g gotowanego mięsa z królika
  • 2 średnie cebule
  • 8 jajek wiejskich
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła ( opcjonalnie )

Boczek i mięso królika pokroić według uznania. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Na patelni ( jeśli boczek jest chudy ) roztopić masło, wrzucić boczek i podsmażyć. Dodać mięso królika i cebulę i dalej smażyć aż cebula zmięknie. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz po czym wymieszać i wlać na patelnię. Smażyć od czasu do czasu mieszając. Czas smażenia zależy jak mocno lubimy ścięte jajka. Podawać gorącą z pieczywem.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.