rozwiń i czytaj przepis :
- 150 g wędzonego boczku
- 150 g gotowanego mięsa z królika
- 2 średnie cebule
- 8 jajek wiejskich
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 2 łyżki masła ( opcjonalnie )
Boczek
i mięso królika pokroić według uznania. Cebulę obrać, umyć i pokroić w
półplasterki. Na patelni ( jeśli boczek jest chudy ) roztopić masło,
wrzucić boczek i podsmażyć. Dodać mięso królika i cebulę i dalej smażyć
aż cebula zmięknie. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz po czym
wymieszać i wlać na patelnię. Smażyć od czasu do czasu mieszając. Czas
smażenia zależy jak mocno lubimy ścięte jajka. Podawać gorącą z
pieczywem.
Już czuję ten smak:)
OdpowiedzUsuńOj, była bardzo smaczna :)
Usuń