rozwiń i czytaj przepis :
- 1 główka sałaty karbowanej
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- kilka gałązek świeżej kolendry
- sól do smaku
- ocet balsamiczny do smaku
- kilka łyżek oleju rzepakowego
- cukier do smaku
- pieprz czarny do smaku
Sałatę
umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Seler i kolendrę posikać, pomidorki
umyć i pokroić na połówki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kukurydzę oraz przyprawy i
wymieszać dokładnie sałatę. Podawać po około 5 minutach.
Oleju ryżowego nie znam, nigdy go w mojej kuchni nie stosowałam. Zwłaszcza, odkąd przeczytałam, że olej rzepakowy którego używam na co dzień i tak jest najzdrowszy :)
OdpowiedzUsuńUps, pomyłka. Tu jest jak najbardziej olej rzepakowy użyty. Nie wiem dlaczego napisałam ryżowy. Ale jeśli chodzi o ryżowy to czasami kupuję do jak jest w Biedronce i używam właśnie do sałatek. Jest on mniej intensywny w smaku i zapachu.
UsuńBardzo lubię takie sałatki - świeże warzywa i sos winegret. Przepyszne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki, mogłabym je jeść bardzo często:)
OdpowiedzUsuńJa też jem często, są smaczne, zdrowe i przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
Usuń