rozwiń i czytaj przepis :
- 8 kotletów ze schabu po 150 g
- sól
- pieprz
- Ciasto :
- 2 jajka
- 1/2 szk sosu chili tajskiego słodko pikantnego
- 2 szczypty mix chili
- 3 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu
- 3/4 szk mleka
- 5 łyżek mąki
- Dodatkowo : mąka do obtaczania
- olej do smażenia
Kotlety ze schabu umyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście.
Zostawić je na 20 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wyjmować z ciasta kotlety i smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
Każdy z nich oprószyć solą i pieprzem.
Do miski wybić jajka, dodać wszystkie składniki na ciasto i wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące i zanurzyć w cieście.
Zostawić je na 20 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wyjmować z ciasta kotlety i smażyć je na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.
Polecam - niby zwykłe a jednak inne :)
OdpowiedzUsuń