rozwiń i czytaj przepis :
- 200 g margaryny Kasia
- 1/2 szk cukru
- 1 duży cukier waniliowy ( 32 g )
- 4 jajka
- 300 ml dżemu truskawkowego z migdałami i żurawiną
- 2 szk mąki pszennej typ 500
- 2 łyżki kakao naturalnego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Miękką
margarynę umieścić w misce, dodać oba cukry i ucierać mikserem.
Następnie dodawać po jednym jajku i nadal ucierać, masa będzie wyglądała
jakby była zwarzona ale to nic nie szkodzi. Gdy margaryna utrze się z
cukrem dodać dżem ( przepis na dżem można znaleźć w moich przepisach ) i
wymieszać. Następnie do miski z masą przesiać mąkę razem z proszkiem do
pieczenia i kakao i wszystko połączyć na jednolitą masę. We wgłębienia
formy do muffinek włożyć foremki silikonowe lub papilotki i napełniać je
maksymalnie do 3/4 wysokości ( mi wyszło 20 porcji ). Blachę z ciastem
murzynkowym wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30
minut. Upieczone murzynki wyjąc z foremek silikonowych ( z papilotek nie
ma potrzeby ) i lekko przestudzić po czym posypać cukrem pudrem.
pyszności, moge jedną?
OdpowiedzUsuńUps, zjedzone, ale następnym razem zostawię Ci do skosztowania :)
UsuńBardzo poręczne :) Wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam upiec bo są naprawdę smaczne i szybko się robi :)
Usuń