wtorek, 5 listopada 2013

Ucierane z brzoskwiniami


rozwiń i czytaj przepis :

  • 250 g miękkiej margaryny Kasia
  • 1/2 szk cukru
  • 32 g cukru waniliowego
  • 5 jajek ( M )
  • 2,5 szk mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina żółtego barwnika spożywczego
  • 2 brzoskwinie
  • cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE:
Do miski przełożyć miękką margarynę, wsypać oba cukry i dobrze utrzeć. Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku a potem jak się jajka połączą z margaryną przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do miski z masą oraz dodać barwnik. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć je do podłużnej foremki o wymiarach 32 x 14 cm wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Lekko rozprowadzić ciasto po foremce. Brzoskwinie umyć, usunąć z nich pestki i pokroić na paski a potem powciskać przez środek w cieście. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto 50 minut. Po upieczeniu lekko przestudzić, wyjąć z foremki i posypać cukrem pudrem.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.