- 100 g czekolady mlecznej o smaku Michałków
- 2 łyżki dżemu wiśniowego
- 2 jajka
- 50 ml mleka
- 100 ml oleju rzepakowego
- 1 op gotowej mieszanki " Babeczki czekoladowe " Emix
- cukier puder
Do miski
wbić jajka, wlać olej, mleko i dodać dżem i wymieszać mikserem. Potem
wsypać mieszankę na babeczki i na najwyższych obrotach miksować około 1 -
1,5 minuty na gładką masę. Następnie posiekać czekoladę, dodać do
ciasta i wymieszać. Gotowym ciastem napełnić foremki silikonowe lub użyć
papierowych załączonych do mieszanki. Babeczki piec 20 minut w
piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu wyjąć babeczki na
kratkę i posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.