rozwiń i czytaj przepis :
- 2 golonki
- 2 liście laurowe
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziela angielskie
- sól
- papryka ostra
- pieprz
- mąka
- oliwa
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- natka pietruszki
- kawałek pora
Golonki
umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i dodać czosnek, liść laurowy, ziele
angielskie i dobrze posolić. Gotować na mały ogniu do miękkości. Wyjąć
golonki z wywaru, lekko przestudzić, przekroić na pół między kośćmi.
Posypać papryką, pieprzem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanej patelni
obsmażyć na złoty kolor golonki ( należy uważać, bo skóra podczas
podpiekania lubi strzelać i można się poparzyć). Warzywa oczyścić,
pokroić w dość grube kawałki i podsmażyć na oliwie. Do warzyw włożyć
podsmażone golonki, podlać wywarem z gotowania golonek i dusić przez
około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.