wtorek, 14 stycznia 2014

Pasta serowa z ogórkiem i cebulą


rozwiń i czytaj przepis :

  • 350 g półtłustego twarogu
  • 1 czerwona cebula
  • 3 konserwowe ogórki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 3 łyżki jogurtu typu greckiego
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Także w kostkę pokroić ogórki i odsączyć je na sitku z nadmiaru soku.. Twaróg wrzucić do miski, rozdrobnić go, dodać pokrojone w kostkę składniki i jogurt a także dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać. W razie konieczności doprawić i podawać z pieczywem na śniadanie lub kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.