wtorek, 14 stycznia 2014

Smażone płotki


rozwiń i czytaj przepis ;

  • 8 sprawionych płoci
  • sól morska do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Sprawione płotki umyć dokładnie i osuszyć najlepiej ręcznikiem papierowym. Każdą z nich posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i zostawić na 30 minut. Po tym czasie na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podawać gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.