rozwiń i czytaj przepis ;
- 8 sprawionych płoci
- sól morska do smaku
- pieprz cytrynowy do smaku
- mąka do obtaczania
- olej do smażenia
Sprawione
płotki umyć dokładnie i osuszyć najlepiej ręcznikiem papierowym. Każdą z
nich posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i zostawić na 30 minut. Po
tym czasie na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Ryby obtaczać w mące i
smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu
odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.