rozwiń i czytaj przepis :
- 1 szk marynowanych kurek
- 1 czerwona cebula
- 2 konserwowe ogórki
- 200 g majonezu
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- sól morska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 1 szczypta cukru
Cebulę
obrać i umyć. Kurki odsączyć z zalewy i drobno posiekać, cebulę i ogórki
pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miseczki. Dodać majonez,
śmietanę i przyprawy i wymieszać sos. Tak przygotowany sos odstawić do
lodówki na około piętnaście minut aby smaki się przegryzły. Sos podawać
do zimnych mięs, wędlin czy jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.