rozwiń i czytaj przepis :
1 kg karkówki
1 mała cebula
250 g blanszowanych mrożonych kurek
1 szk rosołu ( może być bulion warzywny )
sól
pieprz czarny Kamis
przyprawa do mięsa duszonego Kamis
czosnek granulowany
olej do smażenia
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Każdy kawałek mięsa oprószyć przyprawami i zostawić tak na 10 minut.
W międzyczasie rozmrozić kurki i pokroić obraną i umytą cebulą w kostkę.
Szeroki rondel rozgrzać, wlać 3 łyżki oleju i na gorący tłuszcz kłaść plastry mięsa obsmażając je z obu stron na rumiano.
Następnie dodać cebulę, chwilę smażyć a potem podlać rosołem, przykryć pokrywkę i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać kurki i dusić jeszcze kilka minut.
Ewentualnie doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami.
1 mała cebula
250 g blanszowanych mrożonych kurek
1 szk rosołu ( może być bulion warzywny )
sól
pieprz czarny Kamis
przyprawa do mięsa duszonego Kamis
czosnek granulowany
olej do smażenia
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry średniej grubości.
Każdy kawałek mięsa oprószyć przyprawami i zostawić tak na 10 minut.
W międzyczasie rozmrozić kurki i pokroić obraną i umytą cebulą w kostkę.
Szeroki rondel rozgrzać, wlać 3 łyżki oleju i na gorący tłuszcz kłaść plastry mięsa obsmażając je z obu stron na rumiano.
Następnie dodać cebulę, chwilę smażyć a potem podlać rosołem, przykryć pokrywkę i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać kurki i dusić jeszcze kilka minut.
Ewentualnie doprawić i podawać z ulubionymi dodatkami.
wygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuń