rozwiń i czytaj przepis ;
- 1 op sojowych kotletów alla schabowy ( 100 g )
- 2 czerwone papryki
- 1 duża cebula
- 500 g pomidorów
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego z ziołami
- ok. 300 ml bulionu warzywnego
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- do smaku :
- sól morska
- pieprz cayenne
- czerwona czubryca
- cukier
- pieprz czarny
- czosnek granulowany
- dodatkowo :
- bulion warzywny do kotletów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
W garnku
zagotować około 500 ml bulionu warzywnego. Wrzucić do niego kotlety
sojowe, zakryć pokrywką i tak zostawić na około 5-7 minut. Po tym czasie
odcedzić, przestudzić i pokroić w paski. Papryki, pomidory umyć, z
pomidorów można zdjąć skórę a papryki pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę
obrać, umyć i pokroić w pióra, paprykę w paski a pomidory w grubą
kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć.
Następnie dodać paprykę i smażyć kilka minut. Potem dodać pomidory,
przyprawy i dusić 5 minut, podlać bulionem, dodać koncentrat, natkę i
dalej dusić około 10 minut. Na koniec wrzucić pokrojone kotlety sojowe,
zagotować i przykryć pokrywką, zostawić tak na kilka minut. Podawać z
pieczywem ( ja podałam z domowym ).
Jeszcze nigdy nie jadłam kotletów sojowych. Muszę wypróbować, bo Twoje leczo wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńfajneeeeeeeee
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego swiezo powstalego bloga
www.bogotowazkazdymoze.blogspot.co.uk
Dziękuję. Tak leczo proste ale smaczne. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń