czwartek, 17 kwietnia 2014
Chrzanowy schab gotowany
rozwiń i czytaj przepis :
1,5 kg schabu bez kości
Marynata :
3 l wody
3 łyżki chrzanu
2 łyżki musztardy chrzanowej
1 łyżka majonezu
3 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej wędzonej papryki
1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
2 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól do smaku
Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie przyprawy i zagotować marynatę.
Gotować 5 minut.
Marynatę wystudzić.
Do zimnej marynaty włożyć umyty schab, zagotować i gotować 5 minut.
Schab zostawić w marynacie do wystygnięcia.
Ponownie zagotować i ponownie gotować 5 minut.
Schab zostawić w marynacie aż będzie zimny a potem przełożyć mięso na talerz, przykryć np. folia spożywczą i wstawić do lodówki, po czym kroić np. do pieczywa.
1 komentarz:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Świetny pomysł i na pewno pyszny,podkradam.
OdpowiedzUsuń