100 g kazdyzowanego aloesa Skworcu
4 łyżki cukru
300 g mąki pszennej typ 500
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szk maślanki
1/2 szk mleka
1/4 szk wody
1/4 szk oleju
kruszonka :
100 g mąki
50 g cukru
50 g masła
Aloes posiekać.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i posiekanym aloesem.
Mleko, maślankę, wodę, olej i jajka wymieszać.
Do płynnych składników wsypać sypkie, wymieszać i rozdzielić ciasto do foremek na babeczki.
Palcami połączyć kruszonkę i posypać nią ciasto w foremkach.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 30 minut.
Najlepiej smakują jeszcze letnie.
Super wyglądają :)
OdpowiedzUsuń