5 jajek ( M )
1/2 szk cukru
16 g cukru waniliowego
1,5 szk mąki tortowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szk oleju
2 szk czerwonych porzeczek
2 łyżki mąki
cukier puder
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści.
Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto.
Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut.
Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.