piątek, 18 lipca 2014

Koktajl porzeczkowy


rozwiń i czytaj przepis :


1 l maślanki
500 g porzeczek ( czarne i czerwone )
cukier do smaku

Porzeczki umyć, usunąć szypułki i odsączone z wody wrzucić do wysokiego dzbanka lub innego naczynia.
Potem wlać do niego maślankę i wyspać trochę cukru.
Wszystko chwilę miksować blenderem aż porzeczki się rozdrobnią a cukier całkowicie rozpuści.
W miarę potrzeby koktajl jeszcze dosłodzić i podawać schłodzony.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.