piątek, 18 lipca 2014

Szparagowe paluszki na ostro


rozwiń i czytaj przepis :


1 pęczek białych szparagów
2 jajka
1/2 szk mąki
2/3 szk bułki tartej
chili
sól ziołowa
pieprz
czosnek granulowany
olej do smażenia

Szparagi obrać i usunąć zdrewniałe części.
W garnku zagotować wodę z solą i odrobiną cukru i włożyć do wrzątku na stojąco szparagi i zblanszować je.
Potem wyjąć je na talerz.
Przygotować trzy talerze, na jeden wysypać mąkę, na drugi bułkę tartą i przyprawy a potem wymieszać i na trzeci talerz wybić jajka, doprawić solą i rozbełtać.
Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej.
Każdy szparag obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto brązowy kolor z każdej strony.
Szparagi podawać na gorąco, można polać ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.