rozwiń i czytaj przepis :
1 op biszkoptów okrągłych
1 kg serka waniliowego z wanilią ( w wiaderku )
250 g serka mascarpone
1/2 szk adwokata
2 budynie waniliowe
5 jajek
1 przyprawa do sernika
1/2 szk cukru
Dodatkowo :
gorzka czekolada
Do miski wsypać cukier i dodać żółtka i zmiksować.
Następnie dodać porcjami ser, mascarpone, adwokat a na koniec budynie i wymieszać masę serową.
Następnie z białek ubić pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Tortownicę o średnicy 32 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni a na dno piekarnika wstawić blachę z wodą.
Tortownicę umieścić na kratce nad blachą z wodą i piec sernik 40 minut.
Potem temperaturę zmniejszyć do 150 i piec kolejne 30 min.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do całkowitego wystudzenia.
Potem schłodzić go w lodówce i polać na koniec roztopioną czekoladą.
wtorek, 16 września 2014
4 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam serniki ,jaki ten wypasiony ,musi być bardzo smaczny .
OdpowiedzUsuńJuż mam ochotę go zjeść .Przepis wart wypróbowania .Niebo dla podniebienia ,
Pozdrawiam.
Ależ mnie kusisz. Ja we wrześniu nie jem słodyczy. Jeśli się skuszę, to będziesz to miała na sumieniu. :P Bo sernik niestety wygląda obłędnie...
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Bardzo dziękuję i zapraszam po kolejny pyszny sernik. Tym razem z dynią :)
OdpowiedzUsuń