rozwiń i czytaj przepis :
1,2 kg łopatki wieprzowej
Marynata :
2 łyżeczki soli morskiej z ziołami Bella Bis
2 łyżeczki przyprawy Gajowego Bella Bis
1 łyżeczka czerwonej czubricy Bella Bis
1 łyżeczka wędzonej papryki Bella Bis
3 łyżki oleju
Łopatkę umyć i osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i dokładnie natrzeć nią mięso z każdej strony.
Mięso włożyć do garnka, skropić olejem, przykryć pokrywką i schować do lodówki na 12 godzin.
Potem garnek bez przykrycia wstawić do nagrzanego do 165 stopni piekarnika i piec łopatkę przez około 1,2 - 1,3 godziny.
Po upieczeniu mięso zostawić by odpoczęło, potem wystudzić i podawać do pieczywa zamiast sklepowych wędlin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.