czwartek, 4 grudnia 2014

Śledzie z papryką, cebulą i ziarnami

                              Uwielbiam śledzie w każdej postaci. Dziś mam dla Was propozycję na śledzie z papryką, cebulą i pysznymi ziarnami. Takie śledziki najlepiej smakują jak się przegryzą czyli na trzeci dzień od przygotowania. Niby zwykłe ale jednak inne. Na Wigilię czy Sylwestra jak znalazł. Ale możecie też je zrobić bez okazji, bo takie łasuchy jak ja zawsze się skuszą.
rozwiń i czytaj przepis :


4 filety śledziowe alla matias
1 mała cebula
1 mała papryka czerwona
1 łyżka posiekanej naci selera
kilka łyżek oleju
pieprz
1 czubata łyżka prażonych ziaren piekło - niebo ( słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, czosnek, pietruszka )

Śledzie namoczyć w wodzie z odrobiną octu a potem pokroić na kawałki.
Cebulę i paprykę pokroić w drobne paseczki, dodać do śledzi.
Następnie wsypać ziarna i pieprz do smaku oraz wlać kilka łyżek oleju, dodać nać selera i wymieszać śledzie.
Przełożyć do słoiczka, zakręcić zakrętkę i wstawić do lodówki na około dwa dni.

6 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł na dodanie do śledzi ziaren:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie, aż zgłodniałam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za śledziami, ale danie wygląda bardzo fajnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję. Ja lubię i jem jak tylko mam okazję :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.