Do zestawu dostałam jeszcze przyprawy ale ja i tak dodaję coś swojego i doprawiam każdą wędlinę inaczej. Dziś drobiowa, na chleb super a nawet na stół na zbliżające się Święta Wielkanocne.
830 g mięsa z ćwiartek kurczaka ( u mnie były to 4 duże ćwiartki )
1 łyżeczka peklosmaczku Tradismak
1 łyżeczka żelatyny Tradismak
1 łyżeczka przyprawy Szeherezada Tradismak
1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Mięso odcięte od kości z ćwiartek kurczaka umieścić w misce, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Potem umieścić je w woreczku i włożyć do szynkowara.
Szynkowar zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Potem do garnka wlać tyle wody aby szynkowar wystawał nad nią 1 centymetr.
Zagotować wodę, wstawić szynkowar, zakryć pokrywką i gotować przez godzinę w 90 stopniach.
Dobrze mieć do sprawdzenia temperatury termometr.
Po ugotowaniu wyjąć szynkowar z wody i wystudzić, potem wstawić go do lodówki na kilka godzin aby wędlina ładnie się związała.
Wyjąć wędlinę z szynkowara i podawać na przekąskę lub zamiast wędlin sklepowych do pieczywa.
Dziś macie ostatnia szansę na promocje z tej gazetki. szybko zerknijcie i na zakupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.