2 szt wafle suche
250 g margaryna
250 g mleko w proszku
3/4 szk cukier
4 łyżki kakao
50 g orzechy
50 g rodzynki
50 g migdały
Margarynę rozpuścić razem z cukrem. Zestawić z ognia, dodać mleko w proszku, kakao i utrzeć na gładką masę.
Dodać rodzynki, pokrojone orzechy i migdały. Masę wyłożyć na jeden z wafli, rozsmarować równomiernie masę i przykryć drugim waflem.
Na blok położyć deskę do krojenia dla obciążenia. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Kroić według uznania na kawałki.
I tradycyjnie zapraszam Was do zajrzenia do gazetki z super promocjami
smak dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie bloki. Najczesciej przekladam je jakimis dzemami.
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję. Pozdrawiam :)
UsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń