A jajka podałam na talerzu od Porcelana Bogucice
5 jajek ( ugotowanych na twardo )
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka natki pietruszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 plastry gotowanego schabu
1,5 łyżki majonezu
Ugotowane i obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki żółtka.
Dodać do nich posiekany koperek i natkę pietruszki a także drobno pokrojony w kostkę schab oraz resztę składników i wymieszać tworząc pastę.
Na każde białko nakładać porcje przygotowanego nadzienia i układać na talerzu.
Podawać na śniadanie lub przekąskę.
Nie zapomnij kliknąć w gazetkę i przekonać się co jutro czeka Cię w Lidlu
Robiłam takie jajka na te święta :) Tylko dodałam jeszcze do nich trochę kukurydzy konserwowej.
OdpowiedzUsuń