Ciacha podałam na pięknej porcelanie Edera
1 puszka brzoskwiń
300 g twarogu
3,5 szk mąki pszennej typ 500 + do podsypywania
200 g margaryny
100 ml mleka
1/2 szk cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania
Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić na nie za grube cząstki.
Margarynę stopić i przestudzić.
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami.
Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem.
Następnie na podsypany mąką blat wyłożyć ciasto i chwilę zagniatać aż będzie fajnie elastyczne i miękkie.
Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i szklanką wycinać kółka.
Na brzegu kółka kłaść kawałek brzoskwini i zakładać drugą częścią kółeczka.
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem.
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
I tradycyjnie gazetki i super promocje, już 2 lipca.
Zajrzyjcie jeśli jesteście ciekawi co też fajnego na Was czeka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.