2 jajka ugotowane na twardo
1 świeży ogórek
1 pęczek rzodkiewki
1/2 pęczka świeżego koperku
1 duży ząbek czosnku
400 g jogurtu naturalnego
150 g jogurtu śródziemnomorskiego
1/2 szk mleka 3,2 %
sól
pieprz
Ogórka i rzodkiewki umyć.
Koperek umyć i osuszyć.
Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórą i odcisnąć sok a potem go odlać.
Do miski z ogórkiem zetrzeć duży ząbek czosnku na najmniejszych oczkach lub przecisnąć przez praskę, rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Posiekać koperek i dodać do miski z resztą składników.
Dodać jogurt oraz mleko i jogurt śródziemnomorski oraz przyprawy do smaku czyli sól i pieprz.
Dokładnie wszystko wymieszać ( można jeszcze schłodzić ), rozlać do miseczek i udekorować połówką jajka oraz plasterkami rzodkiewki i gałązkami koperku.
( Przed podaniem można dodatkowo posypać czosnkowymi grzankami )
Jeśli jesteście ciekawi nowych promocji zajrzyjcie do gazetek, wystarczy kliknąć i już :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.