Dziś zwykłe kotlety schabowe ale jednak niezwykłe. Bo te zwykłe to są panierowane w bułce tartej przecież a ja mam panierkę z dodatkiem różnych ziaren. Pyszne soczyste kotlety z chrupiącą panierką można podać z ulubionymi dodatkami.
4 plastry schabu ( ok. 1,5 cm każdy )
sól
pieprz
Panierka :
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki ziaren słoneczne pola ( słonecznik, sezam, siemię lniane )
3 łyżki ziaren piekło niebo ( słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek )
Dodatkowo :
2 jajka ( duże )
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Plastry schabu umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć.
W głębokim talerzu wymieszać ziarna z bułką tartą, w innym rozbełtać jajka z odrobina soli a w następnym wysypać trochę mąki.
Na patelnię wlać olej, każdy kotlet obtoczyć w mące, potem zanurzyć w jajku i na koniec panierować w przygotowanej panierce.
Kłaść kotlety na olej i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.
PROMOCJE !!! PROMOCJE !!!
ZAJRZYJCIE !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.