2 l wody
600 g kości karkowych
500 g buraków czerwonych
1 średnia cukinia
1 puszka białej fasoli
3 marchewki
1 korzeń pietruszki
kawałek selera
10 cm pora
400 g ziemniaków
3 łyżki posiekanego koperku
250 ml słodkiej śmietany 18 %
1 łyżka mąki
DO SMAKU :
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
kucharek w płynie ( opcjonalnie )
cukier
ocet
Buraki ugotować a potem wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte kości.
Zagotować, zdjąć burzyny i gotować lekko posolone prawie do miękkości.
Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Gdy kości są miękkie dodać marchewkę, pietruszkę, seler, pora i koperek i gotować prawię do miękkości.
Dodać przyprawy.
Potem dodać pokrojone ziemniaki i cukinię, chwilę gotować i dodać pokrojone buraki i odsączoną z zalewy fasolę.
Śmietanę wymieszać dokładnie z łyżką śmietany, odrobinę zupy wlać do śmietany, wymieszać i wlać do garnka z zupą.
Zagotować w miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Zupa lepiej smakuje na drugi dzień.
I JAK ZWYKLE ZAPRASZAM WAS NA NOWE OKAZJE I NOWE PROMOCJE !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.