2 golonki wieprzowe
500 g pieczarek
1 czerwona papryka
15 cm pora
1 marchewka
6 średnich ziemniaków
1 łyżeczka czosnku w płatkach
1 łyżeczka suszonych pomidorów w igiełkach
sól
pieprz czarny
pieprz cayenne
papryka słodka
Do golonki :
woda
sól
czosnek
liść laurowy
ziele angielskie
Golonki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem czosnku i liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Przestudzić.
Ziemniaki i marchewkę obrać, z papryki usunąć gniazdo nasienne, pieczarki oczyścić.
Przygotowane warzywa pokroić, ziemniaki i paprykę w dużą kostkę, pora i marchewkę w krążki a pieczarki na ćwiartki.
Wszystko wrzucić do miski, dodać czosnek, pomidory i resztę przypraw i wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, przełożyć warzywa i w środek ułożyć golonki, oprószyć je potem słodką papryką.
Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
Od momentu zagrzania się go do 180 stopni piec przez 60-70 minut.
Podawać na gorąco.
A jakie mam dla Was promocje ???
ZOBACZCIE SAMI :)
Witam.Skorzystłam z przepisu na golonkę w warzywach.wygląda super i jesli tak samo smakuje to jest ok
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie smakować.
UsuńDzięki za skorzystanie z przepisu i proszę o info czy smakowało, czy nie :)