czwartek, 17 września 2015

Naleśniki z serem, mascarpone i suszonymi malinami

Lubicie naleśniki ?
Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami.
W naleśnikach fajne jest to,  że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację.
I możemy szaleć z dodatkami.
Ale dziś taka propozycja na słodko.

Naleśniki podałam na Agawa Platin


9 naleśników ( do naleśników użyłam mąki pszennej Kłos Pol
Nadzienie :
300 g twarogu
200 g serka mascarpone
100 ml śmietanki słodkiej 18 %
50 g suszonych malin
cukier do smaku

Usmażyć naleśniki ( według własnego przepisu lub tradycyjne ).
Twaróg, serek mascarpone, śmietankę umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Dodać do smaku cukier i na koniec wsypać maliny.
Wymieszać i odstawić na około 30 minut aby maliny zmiękły.
Na każdy naleśnik kłaść porcje nadzienia i dowolnie zawijać naleśniki.
Podawać na deser lub kolację.




2 komentarze:

  1. Widuje suszone maliny tu i tam, ale nigdy nie wiedzialam, co z nimi zrobic...
    A tu prosze: takie cudo!
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam, że też myślałam jak je spożytkować i wpadłam na taki pomysł :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.