Lubicie naleśniki ?
Ja bardzo i dziś mam z serem, mascarpone i suszonymi malinami.
W naleśnikach fajne jest to, że można je jeść na śniadanie, obiad, deser czy kolację.
I możemy szaleć z dodatkami.
Ale dziś taka propozycja na słodko.
Naleśniki podałam na Agawa Platin
9 naleśników ( do naleśników użyłam mąki pszennej Kłos Pol
Nadzienie :
300 g twarogu
200 g serka mascarpone
100 ml śmietanki słodkiej 18 %
50 g suszonych malin
cukier do smaku
Usmażyć naleśniki ( według własnego przepisu lub tradycyjne ).
Twaróg, serek mascarpone, śmietankę umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Dodać do smaku cukier i na koniec wsypać maliny.
Wymieszać i odstawić na około 30 minut aby maliny zmiękły.
Na każdy naleśnik kłaść porcje nadzienia i dowolnie zawijać naleśniki.
Podawać na deser lub kolację.
Widuje suszone maliny tu i tam, ale nigdy nie wiedzialam, co z nimi zrobic...
OdpowiedzUsuńA tu prosze: takie cudo!
:)
Przyznam, że też myślałam jak je spożytkować i wpadłam na taki pomysł :)
Usuń