poniedziałek, 21 września 2015

Pałki z kurczaka z trzcinową nutą



12 pałek z kurczaka kupisz tutaj
MARYNATA :
1/2 łyżeczki soli morskiej z ziołami
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
2 łyżki syropu trzcinowego
2 łyżki oleju
3 łyżki ketchupu ( pikantnego )

Pałki z kurczaka umyć i osuszyć.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać i za pomocą pędzelka nanieść na każdą pałkę.
Ułożyć je w naczyniu próżniowym, zamknąć pokrywkę i wstawić do lodówki na kilkanaście godzić.
Przed pieczeniem pałki wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut.
Podawać z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami.




2 komentarze:

  1. Ewa nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Aword
    https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/liebster-blog-award-2015/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za nominację. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz ale nie wezmę udziału w zabawie. Już kilka razy brałam w niej udział.
      Przepraszam.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.