12 pałek z kurczaka kupisz tutaj
MARYNATA :
1/2 łyżeczki soli morskiej z ziołami
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
2 łyżki syropu trzcinowego
2 łyżki oleju
3 łyżki ketchupu ( pikantnego )
Pałki z kurczaka umyć i osuszyć.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać i za pomocą pędzelka nanieść na każdą pałkę.
Ułożyć je w naczyniu próżniowym, zamknąć pokrywkę i wstawić do lodówki na kilkanaście godzić.
Przed pieczeniem pałki wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut.
Podawać z ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami.
Ewa nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Aword
OdpowiedzUsuńhttps://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/liebster-blog-award-2015/
Dziękuję za nominację. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz ale nie wezmę udziału w zabawie. Już kilka razy brałam w niej udział.
UsuńPrzepraszam.