sobota, 29 września 2018

Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację.
Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki.
Pasta do zrobienia na szybko ale i szybko znikająca.
Smacznie i kolorowo.

W kapary możecie zaopatrzyć się między innymi w sklepie Kuchnie Świata

Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą


pasta_z_makreli_z_kaparami_papryką_i_cebulą


pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą - składniki

1 wędzona makrela
1 mała cebula
2 łyżki kaparów
1/2 małej papryki ( u mnie czerwonej )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu ( lekko czubata )
1 łyżeczka musztardy ( u mnie stołowa )
pieprz świeżo mielony do smaku

pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą - przygotowanie

Makrelę obrać i wrzucić do miski.
Kapary, paprykę i cebulę posiekać i dodać do ryby.
Następnie dodać resztę składników i wszystko wymieszać.
Pastę odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.

pasta_z_makreli_z_kaparami_papryką_i_cebulą


2 komentarze:

  1. Lubię takie pasty ale z koparami jeszcze nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kapary dają fajny posmak, są słone więc pasują idealnie do takiej pasty. Oczywiście nie dajemy już soli.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.