Śniadanie codzienne ale też świąteczne a jak świąteczne to w sam raz na zbliżającą się Wielkanoc.
Do takich roladek wystarczy pieczywo i szklanka soku.
Jednym słowem smaczna dawka śniadaniowa bo dobre śniadanie to podstawa.
Do takiego śniadanie idealnie sprawdzi się sok Hortex, który często gości na naszym stole.
Śniadaniowe roladki z szynką
Śniadaniowe roladki z szynką - składniki
składniki na 6 roladek
6 plastrów szynki konserwowej ( użyłam drobiowej ale może być wieprzowa )
6 plasterków szynki dojrzewającej
1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżka kaparów
3 połówki pomidorów suszonych
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki startego sera żółtego
sól i pieprz do smaku
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
opcjonalnie ketchup
Śniadaniowe roladki z szynką - przygotowanie
Do miski wrzucić starty ser, zetrzeć jajko.
Szynkę dojrzewającą, kapary, pomidory i szczypiorek posiekać i dodać do miski.
Następnie dodać majonez i chrzan i przyprawy do smaku.
Nadzienie wymieszać i porcjami nakładać na plastry szynki i zawijać roladki.
Można polać ketchupem.
Podawać z pieczywem i szklanką soku na śniadanie.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
WSpaniałe roladki zjadłam bym takie i zapraszam na blog https://mojewyroby.wordpress.com/pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń