A są to polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem i pomidorkami z mleczkiem kokosowym.
Podałam je z makaronem ale śmiało można zjeść z ryżem ugotowanym na sypko.
Do dania użyłam mrożonego szpinaku Hortex, który możecie kupić w formie liści lub rozdrobniony.
Ja użyłam tego w liściach.
Mrożone warzywa są świetną pomocą w przygotowaniu potraw a Hortex ma duży asortyment więc bez problemu przygotujecie z tą firmą pyszne dania.
Jednym słowem dobra jakość w mrożonce.
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami - składniki
2 wieprzowe polędwiczki
1 op mrożonego szpinaku ( liście ) Hortex
250 g koktajlowych pomidorków
1 puszka mleczka kokosowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
do smaku:
sos sojowy
sól
pieprz
ostra papryka
2 łyżki oleju
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami - przygotowanie
Polędwiczki pokroić na kawałki grubości około 2 cm.
Na patelni rozgrzać olej i szybko podsmażyć na nim kawałki polędwiczek z każdej strony tak aby soki się zamknęły.
Potem dodać drobno pokrojoną cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach czosnek i chwilę smażyć.
Dodać szpinak i dusić kilka minut pod przykryciem.
Doprawić wszystko do smaku i dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz wlać mleczko, zagotować i dusić jeszcze 2-3 minuty.
Polędwiczki podawać z makaronem lub ryżem.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.