I tak się zastanawiam dlaczego ale nie widzę odpowiedzi.
Jednak naszła mnie ochota na coś słodkiego i pysznego.
Padło na crumble ze śliwkami i jabłkami.
Szybko, smacznie i słodko.
Do crumble możecie użyć innych owoców, też będzie smacznie.
Crumble jabłkowo-śliwkowe
Crumble jabłkowo-śliwkowe - składniki
3 duże jabłka
10 dużych śliwek
1 cukier migdałowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Kruszonka :
50 g płatków owsianych
150 g mąki pszennej
100 g cukru
100 g masła + do posmarowania formy
Crumble jabłkowo-śliwkowe - przygotowanie
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni.
Formę ceramiczną do tarty o średnicy 26 cm posmarowałam masłem.
Obrane jabłka pokroiłam na kawałki i wrzuciłam do miski.
Dodałam wypestkowane śliwki pokrojone na ćwiartki, dodałam mąkę ziemniaczaną i cukier migdałowy i wymieszałam.
Owoce wyłożyłam do formy.
Składniki kruszonki połączyłam palcami i rozłożyłam kruszonkę na owocach.
Formę wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam 30-35 minut.
Crumble podałam na ciepło z lodami.
Bardzo dziękuję :)
OdpowiedzUsuń