Gotowane mięso do chleba jako wędlina.
Dziś mam pomysł na filet z indyka.
Tak przygotowany nie jest suchy.
Propozycja idealna dla osób, które nie mogą jeść smażonych lub pieczonych mięs.
Filet jest delikatny, oczywiście przyprawy możecie modyfikować pod swój gust.
Możecie podać go z sosem tatarskim czy innym dipem do mięs jaki przygotujecie.
Gotowany filet z indyka
Gotowany filet z indyka - składniki
2 kg fileta z indyka
zalewa :
3 l wody
2 łyżki majonezu
sól do smaku
1 łyżka ostrej papryki
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
1 cebula
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
Gotowany filet z indyka - przygotowanie
Zalewę zagotować i wystudzić.
Umytego fileta włożyć do zimnej zalewy, zagotować, gotować 10 minut i zostawić pod przykryciem do wystudzenia.
Ponownie zagotować zalewę z filetem i znów gotować 10 minut.
Wystudzić filet w zalewie, wyjąć i schłodzić.
Podawać jako wędlina do chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.