Od dłuższego czasu jest to jak dla mnie najlepsze ciasto na pierogi.
Potrzebujemy tylko 3 składniki.
Po zagnieceniu ciasta, które nie musi leżakować możemy zapakować farsz jaki nam się wymarzy.
Wpis powstał we współpracy barterowej z Zespół Młynów Jelonki
500 ml zimnej wody
5 łyżek oleju
1 kg mąki krupczatki
Do miski wlej wodę, olej i wsyp krupczatkę.
Wymieszaj widelcem i zagnieć ciasto.
Wałkuj porcję ciasta, wycinaj kółka i nadziewaj krążki dowolnym farszem.
Zlepiaj pierogi i ugotuj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.