czwartek, 4 września 2025

Ciasto na pierogi

               Od dłuższego czasu jest to jak dla mnie najlepsze ciasto na pierogi.

Potrzebujemy tylko 3 składniki.

Po zagnieceniu ciasta, które nie musi leżakować możemy zapakować farsz jaki nam się wymarzy.

Wpis powstał we współpracy barterowej z Zespół Młynów Jelonki



500 ml zimnej wody 

5 łyżek oleju 

1 kg mąki krupczatki 


Do miski wlej wodę, olej i wsyp krupczatkę.

Wymieszaj widelcem i zagnieć ciasto.

Wałkuj porcję ciasta, wycinaj kółka i nadziewaj krążki dowolnym farszem.

Zlepiaj pierogi i ugotuj.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.