rozwiń i czytaj przepis
1,5 kg pomidorów ( u mnie żółte i czerwone )
3 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
2 łyżki cukru
Pomidory umyć, pokroić na kawałki.
Czosnek obrać, opłukać.
Pokrojone pomidory wkładać z czosnkiem partami do wysokiego naczynia i dokładnie zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem i wymieszać.
Pomidorami napełnić wyparzone słoiczki, zakręcić zakrętkami i wstawić do garnka z wodą.
Pasteryzować 30 minut. potem wyjąć słoiki, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.
3 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
2 łyżki cukru
Pomidory umyć, pokroić na kawałki.
Czosnek obrać, opłukać.
Pokrojone pomidory wkładać z czosnkiem partami do wysokiego naczynia i dokładnie zmiksować blenderem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem i wymieszać.
Pomidorami napełnić wyparzone słoiczki, zakręcić zakrętkami i wstawić do garnka z wodą.
Pasteryzować 30 minut. potem wyjąć słoiki, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.
Tak, tak, takie pomidory trzeba zrobić na zimę. Muszę się za nie zabrać w nadchodzącym tygodniu, bo zanim się obejrzę pomidorki polne się skończą... Dziękuję za dodanie wpisu do akcji psiankowatej :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę.
UsuńPozdrawiam :)