czwartek, 17 lipca 2014

Babeczki z kandyzowanym aloesem i kruszonką

rozwiń i czytaj przepis :


100 g kazdyzowanego aloesa Skworcu
4 łyżki cukru
300 g mąki pszennej typ 500
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szk maślanki
1/2 szk mleka
1/4 szk wody
1/4 szk oleju
kruszonka :
100 g mąki
50 g cukru
50 g masła

Aloes posiekać.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i posiekanym aloesem.
Mleko, maślankę, wodę, olej i jajka wymieszać.
Do płynnych składników wsypać sypkie, wymieszać i rozdzielić ciasto do foremek na babeczki.
Palcami połączyć kruszonkę i posypać nią ciasto w foremkach.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 30 minut.
Najlepiej smakują jeszcze letnie.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.