środa, 15 października 2014

Surówka z kapusty z dymka i ogórkiem


rozwiń i czytaj przepis :



1/4 główki młodej kapusty ( jak mała to 1/2 )
1 ogórek sałatkowy
5 dymek ze szczypiorem
2 łyżki posiekanego koperku
sól
pieprz
cukier
ocet
olej


Kapustę poszatkować i wrzucić do miski.
Ogórka zetrzeć razem ze skórą na tarce o grubych oczkach prosto do kapusty.
Dymki posiekać i razem z koprem  wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Po kilku minutach sprawdzić czy nie trzeba jeszcze surówki doprawić.
Podawać do obiadu lub mięs z grilla.

2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...