środa, 12 sierpnia 2015

Babeczki z borówkami i budyniem

Ostatnio jakoś mało piekę bo straszne upały. Ale dziś upiekłam takie na szybko babeczki z borówkami z dodatkiem budyniu ale takiego w proszku.
Babeczki najlepiej smakują jeszcze letnie.
Ci co nie liczą kalorii mogą je dodatkowo posypać cukrem pudrem.

1 szk borówek amerykańskich
300 g mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
2 średnie jajka
1 szk mleka 3,2 %
1/2 szk oleju rzepakowego
4 łyżki cukru ( jak lubicie słodkie można dać więcej )
2 czubate łyżki budyniu waniliowego ( proszek )
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Mleko, jajka i olej rozmieszać trzepaczką.
Mąkę, proszek do pieczenia i budyń oraz cukier wymieszać i wsypać do naczynia z płynną mieszanką.
Wymieszać widelcem i dodać borówki, delikatnie wymieszać.
Silikonowe foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni i piec 30 minut.
Upieczone babeczki wystudzić i ewentualnie posypać cukrem pudrem.

I tradycyjnie zapraszam Was do przeglądu nowych promocji.
Może znajdziecie coś dla siebie :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.