niedziela, 29 listopada 2015

Pasta śledziowo - makrelowa z jajkiem

Dziś na śniadanie zrobiłam pastę z wędzonej makreli, filetów śledziowych Graal w oleju oraz jajek i świeżego koperku.
Pasta jak to pasta zawsze jest smaczna i szybko się robi.
W sumie chyba najwięcej czasu trzeba poświęcić na obranie makreli ale smak pasty wszystko rekompensuje.
Filety śledziowe z Omega-3 są smaczne i idealnie nadają się do takich past.
Pasty wyszło sporo, więc starczy jeszcze na kolację.

1 puszka filetów śledziowych w oleju Graal razem z olejem
1 wędzona makrela ( waga po obraniu 300 g )
4 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki świeżego posiekanego koperku
1 cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka ostrej musztardy

Obraną makrelę oraz filety śledziowe razem z olejem przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, opłukać i pokroić w kostkę na siatce do warzyw.
Dodać je do ryby a potem dodać posiekany koperek i przyprawy do smaku i wymieszać pastę.
Odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.
Podawać z dowolnym pieczywem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...