wtorek, 27 marca 2018

Sos do wielu dań

Pewnie zastanawia Was dlaczego taka nazwa tego sosu ?
A dlatego, że można użyć go do kilku dań.
Może to być makaron, ryż albo lasagne lub cannelloni.
Oczywiście także sprawdzi się w zapiekankach.
Tak więc od koloru do wyboru.

Jak pewnie zauważyliście w przygotowaniu dań pomagają mi Kuchnie Świata, polecam Wam bo mają super produkty.
Koniecznie zajrzyjcie i zróbcie zakupy.




1 kg łopatki wieprzowej
1 duża cebula
1 puszka kukurydzy
500 g przecieru pomidorowego ( taki płynny )
2 ząbki czosnku
2 garście szpinaku
do smaku :
sól
pieprz
pieprz cayenne

Mięso zmielić na grubych oczkach z cebulą i czosnkiem i wrzucić na rozgrzaną patelnię.
Wszystko podsmażyć.
Dodać przyprawy oraz ajwar i pindjur i dusić pod przykryciem 10 minut.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę i posiekany szpinak i zagotować.
Sos podawać do makaronu, ryżu lub jako sos do lasagne czy cannelloni.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...