składniki :
4 jajka
3 łyżki oleju
1 szk mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szk cukru
1 cukier waniliowy ( 6g )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g gorzkiej czekolady
100 g kandyzowanego ananasa
4 łyżki płatków migdałowych
cukier puder do posypania
sposób przygotowania :
Jajka wybić do miksera i ubić je na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach.
Gdy będą białe dodać olej nadal ubijając.
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
Zmniejszyć obroty i dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki.
Miksować aż składniki się połączą.
Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę.
Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami ( ja miałam papilotki i kilka foremek silikonowych ).
Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Babeczki piec około 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Gotowe babeczki wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Z tej porcji ciasta powinno wyjść 18 babeczek.
Babeczki kolorowe i pyszne |
Babeczki piękne są, wiesz o tym .
OdpowiedzUsuńPięknie tu u Ciebie i zaglądać będę często, zapraszam tez do mnie, miło mi będzie.
http://doowa.blogspot.com/
Powodzenia Ewo i niech Cie wciągnie blogowanie.
Dziękuję bardzo. A do Ciebie oczywiście będę zaglądać.
Usuńwidzę, że się zdecydowałaś na bloga ;) życzę powodzenia i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.kolorowowkuchni.blogspot.com/
Tak, myślałam że będzie ciężej.
UsuńDzięki :)
Ale pysznie wyglądają... To porcja na 1 osobę - w sam raz dla mnie taka ilość! :) Super Zewo, będę regularnie podglądać co upichciłaś, zaraz się zarejestruję, tylko poszukam jak ;) a tymczasem się podpiszę. Cherry :D
OdpowiedzUsuń